Pestele cu capul transparent » Discussions


Macropinna microstoma

 • Leader
  April 29, 2018

  Cercetatorii americani au descoperit un peste care isi poate roti ochii tubulari pentru a privi prin propriul cap, multumita transparentei acestuia. Pestele Macropinna microstoma a fost descoperit in 1939, insa oamenii de stiinta si-au dat seama de-abia acum ca are capul transparent si ca isi poate roti ochii, pentru a privi inainte sau in sus, noteaza LiveScience.com .

  Macropinna microstoma, cunoscut în limbaj comun ca “Barrelfish” este un peşte mic de apă adâncă găsit în apele temperat-tropicale ale oceanelor Atlantic, Pacific sau Indian. Cele două puncte aflate deasupra gurii arată ca ochii peştelui, dar sunt de fapt, organele olfactive, ochii fiind de fapt cele două tuburi verzi care se află pe capul transparent al peştelui. Fiind un peşte de mare adâncime, unde lumina soarelui ajunge în cantităţi mici

 • Leader
  April 29, 2018

  Pana acum se crezuse ca ochii pestelui stateau fixati in sus, ceea ce l-ar fi impiedicat sa observe realitatea care se afla in fata lui, transformandu-l astfel intr-un pradator nepriceput.

  Desi vietuieste la adancimi foarte mari, intr-o bezna vesnica, pestele este inzestrat totusi cu simtul vazului, multumita ochilor sai tubulari cu o sensibilitate foarte ridicata, care ii permit sa distinga siluetele animalelor din jurul sau.

 • Member
  April 30, 2018

  Interesant