Pestele cu capul transparent » Discussions


Pestele ce nu are nimic de ascuns

 • Leader
  April 30, 2018

  Macroppinna microstoma este un peste care atinge doar 15 cm. lungime, fapt care nu-l impiedica sa fie un pradator feroce in lumea abisala de pe fundul oceanelor. Traieste la adancimi de peste 600 metri, in zone unde vizibilitatea este aproape nula. Ciudatul peste cu capul transparent a suscitat curiozitatea oamenilor de stiinta, in special datorita craniului sau care este transparent, usor fosforescent, iar prin acesta se pot observa oasele , pielea, limba, organele de simt si creierul.

 • Leader
  April 30, 2018

 • Leader
  April 30, 2018

  Cercetătorii americani au descoperit ca peştele îşi petrece majoritatea timpului stând nemişcat. Cele două formaţiuni care, la prima vedere, par ochii săi, sunt de fapt organele olfactive, prin care „simte” particularităţile mediului său ambiant.

  Ochii sunt situaţi în creştetul capului, având formă şi rolul unor periscoape. Aceiaşi ochi neobişnuiţi au proprietatea de a se roti în jurul propriilor axe. Poziţia ochilor îl ajută să distingă prada pe dedesubt, o calitate specială a peştilor care vânează în adâncul întunecat al Oceanului Pacific.