Miss BIVOLITA

pending
February 11, 2018 | Nominees: 0 | Judges: 0

Description

Mar 2015 ... Sălajul are cea mai nealcoşă bivoliţă din Transilvania – Crescătorii sălăjeni de bubaline s-au remarcat la Târgul Internaţional de Agricultură „Agraria”, ce a avut loc în perioada 25-28 aprilie la Cluj-Napoca, cucerind premii peste premii la concursul „Parada Bivolilo

La categoria viţei, premiul I a fost câştigat animalul prezentat de către crescătorul din Buciumi, Iuliu Bejan, fermierul primind premiul I şi pentru animalul cu care a concurat la categoria Bivoliţe în lactaţia I. La categoria juninci, premiul I a ajuns la fermierul Nicolae Ciupe, iar premiul al II-lea, la Ioan Holhoş, ambii din comuna Buciumi.
Pentru animalul cu care s-a prezentat în competiţie, buciumanul Ioan Bărbînţa a urcat pe treapta a doua a podiumului la categoria Lactaţia I, dar şi la categoria Bivoliţe în lactaţia II-IV. La categoria Lactaţia V-VI, bivoliţa lui Nicolae Bejan, tot din Buciumi, fost răsplătită cu premiul I, iar cea a buciumanului Dan Pavel, cu premiul al II-lea.
Cel mai frumos exemplar de la Agraria a fost desemnat un animal de patru ani, din aceeaşi comună, deţinut de Iuliu Bejan. „Mama bivoliţei câştigătoare a fost cea care a cucerit Marele Premiu la ultimele trei ediţii ale târgului”, a precizat Cherecheş.
La concursul de la Cluj-Napoca, din cele 26 de bubaline înscrise în concurs, 11 au provenit din Buciumi, comună cu tradiţie în creşterea bivolilor. „Animalele din Buciumi au o valoare zootehnică ridicată, întrucât în această comună bivoliţele sunt însămânţate artificial, încă din 1995, fapt care a determinat ameliorarea genetică”, a explicat coordonatorul OARZ Sălaj.

0 comments
There are no nominees.
  • Anghel Costel
    Anghel Costel: Pacat ca aceste trofee nu se dau an de an
    • February 11, 2018
  • Anghel Costel
    Anghel Costel has created new trophy.
    • February 11, 2018