Potential
50 %
Feasibility
50 %
Innovation
50 %
You have not permission to vote on this idea.
Voters
0
Score
0.5

Be prepared


Category: Other
Created by Gabriel Ionita | December 14, 2016
Version 2 | December 14, 2016
Cost: | Feasibility: Easy | Reproducible: Yes

Summary

Situatii de urgenta! Be prepared.

Vremurile sunt tulburi, atat din cauza schimbarii climei, perspectiva razboiului, migratia locurilor de munca, pericolul imigrantilor si nu in ultimul rand pericolul unui mare crash economic. Atunci vom vedea ce are cu adevarat pret. Pamantul prin care agricultura, silvicultura, pescuitul, vanatoarea vor fi extrem de importante caci vor asigura baza pe care putem ramane in viata.
Vedem aceste dezastre, insa este omul are de obicei o perspectiva redusa. Sa luam de exemplu pe Noe (sigur vor spune unii ca sunt povesti, dar acesta a fost dovedita arheologic, istoric, potopul a avut loc chiar si corabia lui Noe a fost gasite pe un varf de munte, la examenul cu carbon activ s-a dovedit caci corabia dateaza din timpul glaciatiunii). Parea stupida ideea sa faci o corabie pe uscat, insa dupa ce a venit potopul multi ar fi vrut sa se urce in corabie. De aceea trebuie sa ne construim de pe acum corabia, cand vine "potopul" nu mai este timp si posibilitate!

Ideea pe care va spun este sa nu asteptati sa tipe ziarele, desi au inceput sa ne anunte si multe tari obliga pe cetatenii ei sa isi faca provizii! Ideea ce facem? Lasam de o parte procedurile standard, birocratice si vreau sa venim cu solutii la "firul ierbii" practice!

Mai exista persoane care sunt asemanatori... https://cartidintei.wordpress.com/despre-tei/

Graba în care suntem siliți să trăim ne-a confiscat timpul de gândire – nu avem timp să discernem între bine și rău, între adevăr și simulacru, între informație și minciună. Iar graba noastră și dezinformarea sunt extrem de profitabile pentru cei care ne repetă zilnic, fără încetare, că soluțiile unice de supraviețuire în ziua de astăzi sunt: job-urile epuizante, creditele pe zeci de ani pentru autoturisme sau locuințe scumpe și ineficiente și consumul dus la maxim.

În contra unui Sistem al cărui mod de funcționare implică inundarea constantă cu false informații, ne propunem să oferim publicului acele cunoștințe folositoare, ignorate în mod sistematic de „mainstream“ din simplul motiv că de pe urma lor au de câștigat numai oamenii, nu corporațiile și guvernele. În loc de reziduuri de gândire ambalate țipător, oferim acces la cunoașterea practică. Complet gratuit, dar din dar, fără pretenții, fără trufie și fără clauze ascunse. O bibliotecă a independenței reale față de Sistemul absurd în care am fost aruncați în ultimile decade. O serie de cărți care, nădăjduim, vor fi pașaportul de independență în gândire și în fapte al fiecăruia dintre noi. Cui se adresează în principal cărțile traduse de TEI ?

 Oamenilor care știu că veșnicia nu s-a născut la sat ca să moară la oraș. Celor care s-au săturat de asfalt, de blocuri, de rate și de credite și care caută să iasă din acest angrenaj cât mai repede, dar încă nu au curaj, pentru că nu știu că se poate și încă nu știu cum se face. Celor care vor să acumuleze cunoștințe solide de agricultură sustenabilă, permacultură, arhitectură ecologică, energii alternative, tehnici și tehnologii domestice și meșteșuguri. Celor care simt șubrezenia sistemului și naufragiul global către care ne îndreptăm, oamenilor care au redus sau se pregătesc să reducă turația motoarelor, pentru că știu că viteza nu va face decât să grăbească și să amplifice impactul inevitabil cu zidul. Celor care știu că revoluțiile încep din pragul propriei case și tot acolo se termină. Țăranilor nescârbiți de sat și încă nedescurajați, dar și orășenilor care încă stăpânesc mai bine tastatura decât grebla.

În fine, tuturor celor care știu că orice bucată de pământ vine la pachet cu fâșia nemărginită de Cer de deasupra ei.

0 comments
  • Gabriel Ionita
    Gabriel Ionita has published a new version of idea.
    • December 14, 2016
  • Gabriel Ionita
    Gabriel Ionita has published idea.
    • December 14, 2016
There are no more posts to show.