Forums » News and Announcements

Cresterea prepelitelor

  • 49 posts
  December 9, 2016 9:59 PM CET

  http://agrointel.ro/13258/succesul-familiei-dumitru-care-a-pornit-o-microferma-de-prepelite-cu-1-800-de-lei-aveam-80-de-pasari-azi-avem-3-000/

   

  "De ce au ales cei doi frați prepelițele și nu alte orătănii? Răspunsul vine instant: ”Prepelițele sunt dintre cele mai productive păsări, la vârsta de 42-50 de zile de viață își încep ouatul, deci intră în producție foarte devreme față de alte păsări”.

  • 1058 posts
  December 11, 2016 8:16 PM CET

   

   

  O cură cu ouă de prepeliţă tratează un număr impresionant de boli şi îmbunătăţeşte calitatea vieţii bolnavilor cronici. Există numeroase motive ca să consumaţi, fără teamă, ouă de prepeliţă:

  1.Tratamentul cu aceste tonice ajută inima să funcţioneze normal. În cazul sclerozei coronariene, specialiştii recomandă o cură cu 240 de ouă.

  2. Datorită conţinutului generos de carotenoide, de luteină şi de zeaxantină, substanţe care sunt absorbite uşor de organism, ouăle de prepeliţă previn degenerescenţa maculară.

  Totodată, datorită acestor substanţe antioxidante, consumul unui ou pe zi, reduce riscul de cataractă.

  3. Revigorează organismul după perioade de stres şi de epuizare.După eforturi susţinute, cura cu aceste ouă îmbunătăţeşte funcţionarea organelor slăbite şi tonifică întregul organism. În acest caz, este indicată cura cu 240 de ouă.

  4. Recomandate după o intervenţie chirurgicală. Terapia este eficientă şi în cazul bolnavilor care au suferit o intervenţie chirurgicală sau au făcut un tratament chimioterapic. 

  5. Îmbunătăţesc memoria. La toate categoriile de vârstă, şi îndeosebi la vârstnici, oul stimulează memoria şi protejează celulele nervoase.

  6. Pentru tulburări gastroindustriale. O cură cu 120 de ouă de prepeliţă îmbunăţeşte digestia şi reglează aciditatea gastrică. În schimb, pentru bolnavii de ulcer, specialiştii recomandă o cură cu 240 de ouă.

  7. Beneficii pre şi post natal. Un astfel de tratament, pre şi post natal, vine în ajutorul viitoarelor mame, deoarece le ajută să nască mai uşor, iar după naştere acestea pot să alăpteze un interval mai mare de timp.

  8. Efecte foarte bune pentru hepatici. Terapia cu astfel de ouă dă rezultate foarte bune şi în cazul bolnavilor de dischinezie biliară şi de ficat.

  9. Tonice pentru bolnavii TBC. Pentru o vindecare sigură, susţin specialiştii, ţesuturile plămânilor trebuie îmbogăţite cu siliciu.

  În acest caz, există o alternativă la îndemâna bolnavilor: pulberea de coji de ouă proaspete de prepeliţă. O lingură din această pulbere şi sucul de la trei lămâi mari se amestecă şi se păstrează la frigider timp de trei zile. După aceea, se bea câte o linguriţă din această licoare de două ori pe zi, timp de 6 luni.

  10. Cură şi pentru supraponderali. Terapia vine şi în ajutorul persoanelor supraponderale, care au probleme cu imunitatea şi cu nivelul crescut al zahărului din sânge.

   

   

  Imagini pentru prepelita si puii ei

  • 1 posts
  January 3, 2017 10:19 PM CET

  Oare ce car au ciroza pot manca oua de prepelita?

  • 49 posts
  January 3, 2017 10:39 PM CET

  8. Efecte foarte bune pentru hepatici. Terapia cu astfel de ouă dă rezultate foarte bune şi în cazul bolnavilor de dischinezie biliară şi de ficat.