CONCURSUL DE VINURI ROSE - EDIȚIA A VI-a 2018 » Discussions


Detalii

 • May 14, 2018
  Cea de-a 6-a ediție a Concursului de Vinuri Rose va avea loc la Novotel – Sala Teatro, în data de 14 mai și va fi jurizat “in blind” de specialiști și cunoscători în domeniul vinului.
     

   

  Competiția se inscrie intr-un program de incurajare si promovare a consumului de vin de calitate, semnaland trendurile in domeniu si vinurile ce merită a fi consumate in vara si toamna anului in curs.

  Cele trei comisii care jurizeaza sunt alcatuite din membri A.D.A.R. (Asociatia Degustatorilor Autorizati din Romania), absolventi romaâni ai W.S.E.T. (Wine and Spirits Education Trust), comercianti si consultanti in domeniul vinului, ai magazinelor specializate, magazine online, manageri de restaurane, dar si somelieri, pasionati de vinuri si comunicatori de vin (jurnalisti, critici si bloggeri).

  Competitia vinurilor rose reuneste 16 probe selectate de organizatori,urmarind: vinuri rose seci, linistite, nearomate, românești, din recolta anului precedent si avand prețul de raft cuprins între 20 si 60 RON. Data limita de selectare a vinurilor: 7 mai 2018.

  Concursul consta in analiza, notarea si ierarhizarea pe fise tip OIV a probelor selectate in prealabil , de organizatori, in trei tururi:
  -turul 1 – analiza a 16 probe (toate probele din concurs)
  -turul 2 – analiza a 8 probe (primele ierarhizate din 16)
  -turul 3 – finala – analiza 3 probe (primele ierarhizate din cele 8 ramse in turul 2) si declararea castigatorului concursului.

 • May 14, 2018

  Pe durata concursului, producatorii celor 16 vinuri selectate pot trimite observatori la desfasurarea concursului. Primele trei vinuri calificate in finala vor primi premii din partea sponsorilor si organizatorilor. La finalul concursului va fi desemnat si ce mai bun degustator al vinuri rose, luandu-se in considerare constanta punctajelor date celor 3 probe calificate in finala pe tot parcursul Concursului.

  Pentru prima data in Romania, in paralel cu Concursul de Vinuri Rose, va avea loc si evenimentul “Pinknic pe Calea Victoriei” – un concept initiat si organizat de revista Vinul.ro, pe terasa Novotel. Publicul larg, pe baza inscrierilor si in limita a 60 de persoane, va putea participa la testarea tot “in blind” a celor 16 probe din concurs intr-un cadru informal, cu muzica si mult vin rose. La sfarsitul Concursului, participantii la Pinknic si juratii Concursului vor putea interactiona si discuta asupra probelor si vinurilor din Concurs, probele urmand a fi desecretizate.